Haninge Posten

Moderaterna vaskar jobben

Idag har SSU släppt en valfilm på Youtube. Budskapet är rätt och enkelt. En av fyra unga saknar jobb. Rösta på socialdemokraterna för jobb och hopp.

Idag har också Moderaterna lanserat en ny jobbpolitik. Både på DN och Aftonbladet kan vi läsa hur fler ska coachas och praktikplatser ska bli fler. Men på flera ställen finns direkta fel och påhitt. Viktor Tullgren förklarar på ett pedagogiskt sätt det här med arbetsgivaravgifter som verkar vara svårt för moderater att räkna på. Ett annat ställe där moderater gärna räknar fel är när det gäller utanförskap. Hillevi Engström påstår att de har ”minskat utanförskapet med 100 000 personer”.

Men läser vi professor Bo Malmbergs artikel på newsmill framgår

”Den minskning av utanförskapet som ställdes i utsikt 2006 har uteblivit. I oktober 2006 när Alliansregeringen tog över var 4 384 tusen personer sysselsatta i Sverige. I maj i år var siffran 4 388 tusen. 100 miljarder i skattesänkningar har gett 4 000 nya jobb. Det motsvarar 25 miljoner per jobb. Och denna ökning av antalet jobb skall ställas mot att den arbetsföra befolkningen har ökat med 143 000 personer. Antalet personer utan sysselsättning, i ”utanförskap”, har alltså ökat med 139 000.”

25 miljoner kronor per jobb. Det här kanske är den moderata versionen av att vaska i jobbpolitiken. För finns det något mer ineffektivt än moderat jobbpolitik?

intressant?

Bloggar: Martin Moberg, s-buzz, Högbergs tankar, Alliansfritt Sverige.

Uppdaterat, läs också SvD om detta.

1 kommentar

  1. Det här videon är en diskriminering av alla pizzabagare. Ingen vill nog käka pizza efter den här meningslösa o ej genomtänkta reklamen, och till vilket syfte man gjort den kan jag inte heller förstå???
    Ytterligare ett bakslag för alla pizzerior i kommunerna.

Kommentera