Haninge Posten

Jobb eller trixande?

DN har utlyst det till valets viktigaste fråga. Moderaterna har  påstått att ungdomsarbetslösheten är en skapad synvilla. Det handlar förstås om jobben.

Idag leverar de rödgröna en jobbpolitik med tydliga huvudlinjer. Bland annat ska det investeras i klimat, bostäder, välfärd, konkurrenskraft, utbildning samt att de unga som är arbetslösa ska erbjudas en möjlighet till rivstart. Med andra ord är det en aktiv poltik som går in och skapar möjligheter.

Mot denna står en moderat politik som hellre trixar med siffror och ord istället för att göra något åt problemen. Vi ser en borgerlighet som fortfarande driver tesen om att det är de höga lönerna som skapar  ungdomsarbetslösheten.

I politiken finns oftast inget rätt eller fel. Det finns olika alternativ. Det handlar om att välja. Den 19 september får vi alla välja en politik för jobb eller ett fortsatt trixande.

Intressant?

16 Kommentarer

 1. Så klart det är de höga lönerna som skapar arbetslösheten, liksom de enorma förmögenheterna.
  Tänk så många hyfsade löner pengarna skulle räcka till om om ingen tilläts plocka ut mer än en hyfsad lön och kunde nöja sig med en ”moderat” förmögenhet…
  Och tänk bara så många fler som kunde få råd att anlita Rut, Rot och all annan moderat skrot. Fast det är klart; lite dyrare blir det ju om även de som utför dessa tjänster skulle få en lön som rår att leva på.
  Kanske de till och med kan få råd med en egen Rut, när de kommer hem efter arbetsdagen, helt slut?

 2. Vad du gf6r, se5 sluta inte med att skriva! Har le4st iogenm allt du har skrivit om din resa och tittat pe5 dina roliga bilder. Underhe5llningsve4rdet e4r hf6gt! Mycket roligt bere4ttat!

 3. So much info in so few words. Tolstoy could learn a lot.

 4. Great article, thank you again for writing.

 5. Always the best content from these prodigious writers.

 6. You’ve managed a first class post

 7. Action requires knowledge, and now I can act!

 8. If information were soccer, this would be a goooooal!

 9. Merely a smiling visitor here to share the adore , btw outstanding style. Audacity, more audacity and always audacity. by Georges Jacques Danton. ddkkeeeefcdg

 10. I’ll try to put this to good use immediately.

 11. That’s way the bestest answer so far!

 12. That’s a knowing answer to a difficult question

 13. Halloj Andrea!! Se5 kul att du har e5kt till Portugal!! Hittade din blogg via Facebook, jag kommer att ff6lja den med gle4dje!! HEJA Pc5!! Stooor kram fre5n alla pe5 Algutsge5rden i Hol <3<3

 14. Visst e4r han duktig och kul att han delar med sig av sitt ”dagliga” tykcer jag, fler se5dana bloggar vore kul. Lxx

Pingar

 1. Möjligheternas Haninge – Nu som blogg | Haninge Posten – Blogg

Kommentera