Haninge Posten

Jobb eller trixande?

DN har utlyst det till valets viktigaste fråga. Moderaterna har  påstått att ungdomsarbetslösheten är en skapad synvilla. Det handlar förstås om jobben.

Idag leverar de rödgröna en jobbpolitik med tydliga huvudlinjer. Bland annat ska det investeras i klimat, bostäder, välfärd, konkurrenskraft, utbildning samt att de unga som är arbetslösa ska erbjudas en möjlighet till rivstart. Med andra ord är det en aktiv poltik som går in och skapar möjligheter.

Mot denna står en moderat politik som hellre trixar med siffror och ord istället för att göra något åt problemen. Vi ser en borgerlighet som fortfarande driver tesen om att det är de höga lönerna som skapar  ungdomsarbetslösheten.

I politiken finns oftast inget rätt eller fel. Det finns olika alternativ. Det handlar om att välja. Den 19 september får vi alla välja en politik för jobb eller ett fortsatt trixande.

Intressant?

2 Kommentarer

  1. Så klart det är de höga lönerna som skapar arbetslösheten, liksom de enorma förmögenheterna.
    Tänk så många hyfsade löner pengarna skulle räcka till om om ingen tilläts plocka ut mer än en hyfsad lön och kunde nöja sig med en ”moderat” förmögenhet…
    Och tänk bara så många fler som kunde få råd att anlita Rut, Rot och all annan moderat skrot. Fast det är klart; lite dyrare blir det ju om även de som utför dessa tjänster skulle få en lön som rår att leva på.
    Kanske de till och med kan få råd med en egen Rut, när de kommer hem efter arbetsdagen, helt slut?

Pingar

  1. Möjligheternas Haninge – Nu som blogg | Haninge Posten – Blogg

Kommentera