Haninge Posten

Café Opera eller korvmojen

Ordförande för grund- och förskolenämnden i Haninge Martina Mossberg (M) har jämfört att få plats på förskolan med att få ett bord till Café Opera. SR Metropol driver med detta (lyssna på det program som sändes den 16 juni kl. 16.39) och ger förslag att man kanske ska ha gästlista med kändisar som kan gå före till förskolan, kuddrummet kan göras om till ett speciellt VIP rum och de populära barnen borde kunna få äppeljuice i ishinkar…

Under april och maj månad fick endast 34 av 100 barn plats på den förskolan som sökts i första hand. Socialdemokraterna ser detta som ett reellt problem. Valfrihet handlar ju inte bara om rätten att välja utan är starkt beroende av den reella möjligheten att få det man faktiskt väljer.

Ett av de stora sveken den moderatstyrda kommunledningen gjort under denna mandatperiod är att begränsa rätten för barn till arbetslösa att delta i förskolans verksamhet. Råkar ens föräldrar vara arbetslösa får man som barn endast vara i förskolan mellan 09.00 och 14.00.

På ett sätt har moderaterna redan alltså inför lyxrestauranger i Haninges förskolor. Man kunna säga är du barn till arbetslös blev det en korvmoj, är du barn till en vanlig Haningebo blir det vanlig restaurang och har du tur och är barn till en av de 34 av 100 som står på gästlistan då får du komma in på Café Opera. Vill vi verkligen ha fyra år till?

 Intressant?

Bloggar: Kommunledningen.
Media: Haningeposten.

Kommentera