Haninge Posten

Reinfeldt till Haninge – en slösande kommun

Den gamla salenImorgon ska Fredrik Reinfeldt (M) besöka Haninge kommun. Bland annat ska Reinfeldt besöka arbetsförmedlingen. Socialdemokraterna i Haninge har gått ut och krävt besked om vilka ytterligare insatser regeringen är beredd att göra för att bryta den negativa utvecklingen. Den senaste tiden har många myndigheter lämnat Haninge och centrala Handen blir mer och mer tomt.

Men det räcker inte enbart med ett statligt ingripande för att få fart på Haninge på igen. Kommunledningen i Haninge är alldeles för passiv och verkar inte förstå vidden av krisen.

Det senaste exemplet är talande. Kommunledningen i Haninge har investerat miljoner kronor i en ny sammanträdessal. Ett slöseri utan dess like. Samtidigt som den moderatstyrda kommunledningen beslutat om anställningsstopp har de i samma veva byggt för sig själva. Tydligen ska det bli ännu en ny sammanträdessal för kommunfullmäktigemötena. Det Kulturhus som bara är några år gammal duger tydligen inte för moderaterna längre.

SvD, DN och Aftonbladet skriver idag om slösande kommuner. Och på ett sätt har de rätt. Det spelar det ingen roll hur mycket pengar staten skjuter till ifall de används fel. Ifall pengarna går till en oansvarig kommun som hellre väljer fina möteslokaler än investeringar i skolan är det slöseri.

Bloggosfären: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Intressant?

Kommentera