Haninge Posten

Låg skatt eller jobb

Skattebetalarnas förening har räknat ut att från och med igår den 23 juli har alla löntagarnas pengar gått till staten. Från och med idag den 24 juli tillfaller att du tjänar dig själv. Detta slår sig en ledare på SvD på bröstet och vill hissa flagg för.

Jag undrar om samma ledare och borgerliga bloggare också vill hissa flagg för att Sverige stänger ned ambassader och konsulat i världen. Att försvaret tvingas till kraftiga nedskärningar. Att arbetslösheten nått nästan tio procent. Att nästan var tredje ungdom är arbetslös.

Det största sveket ligger i just jobbfrågan. År 2006 var det överskott i statsfinanserna och en arbetslöshet omkring fyra procent. Istället för att prioritera jobbskapande har moderaterna konsekvent sänkt skatter som aldrig förr. Arbetsmarknadspolitiken har urholkats. Utbildningsplatser har skurits ned. Komvux har kraftigt reducerats. Enligt SCB är 503 000 personer öppet arbetslösa. Men visst har det blivit lägre skatt.

Är det verkligen ett rimligt pris? Låg skatt eller en politik för jobb? Om ett år får vi välja…

Bloggosfären: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Intressant?

Läs även In Your Face om detta och vem som egentligen fick skattesänkningarna.

Kommentera