Haninge Posten

Lönedu(m)pning

Det har hänt något konstigt i jobbdebatten. Ett litet företag vid namn Hyrlett har satt i blixtbelysning det problem Moderaterna påstår inte finns sedan Vaxholmsdomen: risken för lönedumpning. Deras affärsidé verkar vara att undvika att betala Svenska löner och på så sätt hålla lägre priser än andra företag. Det problem Moderaterna påstår inte finns blev plötsligt väldigt synligt.

Men problemet finns. Och det gör Hyrlett också. Även om de verkar finnas i en postbox samt bara har en mobiltelefon.

Bolag som bara finns i postboxar och nås via mobil brukar sällan ha de fantastiska kommunikationsmöjligheter Hyrlett plötsligt skaffat sig. Andreas Sjölander har en teori om hur det egentligen förhåller sig. Han skriver intressant även här och här. M-partistaten kommenterar. Även Alliansfritt Sverige tar upp detta. Likaså Kim Lundin och Löwdin.

En sak jag frågar mig är varför ett Lettiskt bemanningsföretag sponsrar en Moderat personvalskampanj?

Jag kan inte så mycket om branchen men är det vanligt bland bemanningsföretag att de (Hyrlett) brukar gå in och ge pengar till enskilda partier (Moderaterna) och kandidater (Philip Wendahl) för att bedriva personvalskampanjer?

Jag tycker det framstår som ganska underligt. Man undrar ju onekligen vad företaget får igen för sina pengar till Moderaterna och hur banden egentligen  ser ut.

Och varför ingen journalist ställer just den frågan.

Anna Wikström berättar varför hon röstar S.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

7 Kommentarer

 1. En sak jag alltid frågat mig är varför LO-facken unisont pumpar in hundratals miljoner i ett neosocialistiskt parti vars enda stora syfte är att göda den egna toppen.

 2. Jag undrar lite varför mitt LO lägger så mycket pengar på S. Pengarna borde väl egentligen gå till personvalskampanjer för de personer, oavsett partitillhörighet, som jobbar för de frågor som vi i LO tycker är viktigast?

  Sen kanske vi måste börja fundera på om våra svenska löner kanske är en aning höga?
  Vi borde nog dela med oss lite av våran kaka för att lettländarna ska få det lite bättre?

Pingar

 1. Rösta inte på Moderaterna – rösta för lika lön för lika arbete
 2. Solidariskt Sverige » Blog Archive » Det handlar om Jobben i EU-valet
 3. Centerpartiet och utländska arbetare utan svenska kollektivavtal | Kim Lundin
 4. Konkurrera med Kvalité, inte löner! « Mona For President!
 5. Svårt | Haninge Posten - Blogg

Kommentera