Haninge Posten

I morgon är en annan match

I morgon är en annan dag. Och en annan match.

Förutom de stora politiska frågorna om klimatet och jobben tycker jag det främst är två frågor som präglat valrörelsen hitills. Moderaternas dramatiska nedgång i opinionsmätningarna och frågan om utstationeringsdirektivet.

Jag börjar till och med undra om inte Moderaternas framgångar i opinionen kommer att brytas helt i och med EU-valet. De har gått upp en tid och skapat en bild av oövervinnerlighet. Sen blev den match i och med morgondagens val och min bild är att Moderaterna bedrivit en ganska usel och oengagerad valrörelse.

Medan vi har prövat mängder av nya metoder har de mest försökt köra valrörelsen 2006 i repris. Det är naturligtvis för tidigt att säga att de är uträknade men känslan i magen är nog trots allt att vi är på väg tillbaka medan Moderaterna är på väg att få uppförsbacke lagom till att det svenska ordförandeskapet inleds.

Utstationeringsdirektivet kom på tapeten i och med att Marita Ulvskog sa att det lettiska bemanningsföretaget Hyrlett sysslade med ”människohandel i en ny form”. Sedan har frågan om kollektivavtal och villkor på arbetsmarknaden kommit att bli en jättehet fråga.

Både Moderaternas nedgång och att arbetstagares villkor kommit upp på dagordningen skapar en bra grund för morgonens val.

Det pirrar lite. Nu är det bara timmar tills vi börjar vår valdagsmobilisering så att vi verkligen får så många som möjligt att gå och rösta.

Eller som man säger i på utrikiska: GOTV – Get Out The Vote.

Bloggosfären om i morgon: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om

Kommentera