Haninge Posten

Grattis Åsa och Grattis Folkpartiet

asa_w_pa_buss_200_246När nu personkryssen är räknade kan vi se att det var många som kryssade klimatsmart. Åsa Westlund från Haninge fick hela 40 432 kryss. Bra jobbat och lycka till i Bryssel och i Strasbourg (det där måste du ändra på). Läs vad DN och SvD skriver om personkryssande.

Annars är dagens stora nyhet att Lars Leijonborg lämnar regeringen. Du kan läsa om det här, här, här och här. Lars Leijonborg är känd för att ha gjort upp med snällismen inom Folkpartiet. Från att ha varit ett parti på drygt fyra procent klättrade de upp till hela 13,3 procent i valet 2002 och de blev tredje största parti i Sverige. Det var slut med det liberala folkpartiet där det var viktigt att alla kunde ha tillgång till samhället. Istället för att prata om handikappades rätt i samhället var det språktest och hårdare tag som blev folkpartiets profilfrågor. De skulle inte vara snälla längre.

Jag säger grattis till Folkpartiet att Lars Leijonborg nu lämnar regeringen. Det är dags för ett liberalt folkparti á la Bengt Westerberg. Dock kommer det säkert att ta ett tag innan vi hittar ett sånt Folkparti. Major Björklund är ju mer auktoritär än liberal dessvärre, läs här om hur han vill skicka hem lågstadielever.

Noterar också att oppositionen vann fotbollsmatchen, 3 – 2.

 
Intressant?
Läs andra andra bloggare om Åsa, Åsa, Lars Leijonborg och personkryss.

Kommentera